traducció - translate - traducción

15.10.17

Joan Francesc Mira, Enric Sòria, Martí Domínguez i Manuel Baixauli també abandonen 'El País'

Els quatre articulistes valencians se'n van "profundament decebuts" per la línia editorial
Joan Francesc Mira / MARC ROVIRA
Continua la fuga d'articulistes d''El País' per la línia editorial dura que ha adoptat el rotatiu amb la qüestió catalana. Joan Francesc Mira, Enric Sòria, Martí Domínguez i Manuel Baixauli han anunciat que deixaran de publicar a la capçalera amb efectes immediats. Els columnistes han fet públic un comunicat: "Els escriptors que signem aquesta nota, que hem publicat columnes durant molts anys a l'edició del diari 'El País' al País Valencià i, els darrers dos anys, a l'edició catalana, estem profundament decebuts amb el tractament que està fent el diari de l'actualitat política i social a Catalunya, al punt que ens sentim tan incòmodes, tan a contrapeu, que hem decidit no col·laborar-hi més com a articulistes".
La seva marxa se suma al l' abandonament recent de Joan B. Culla, un veterà columnista del diari que va anunciar la seva renúncia per culpa de la "censura ideològica". Adduint els mateixos motius, Francesc Serés també ha abandonat el diari de Prisa, que pateix una crisi severa a Catalunya, ja que ha perdut dos de cada tres vendes ordinàries en els darrers cinc anys. Culla ha passat a ser columnista setmanal a l'ARA, diari que també ha acollit Francesc Serés.
I, ahir mateix, el crític d'art Josep Casamartina anunciava que plantava també la capçalera: "Avui he decidit que deixava de publicar articles meus al diari 'El País'. Fa temps que volia fer-ho!", deia en un post, al qual li'n seguia un altre: "La decisió de deixar 'El País' no té res a veure amb la bona gent que fa el Quadern, sinó amb la insolència general del diari".
RELACIONAT


Pots seguir Boladevidre
Twitter:       @Boladevidre

Share/Bookmark