traducció - translate - traducción

24.5.17

"OPERACIÓN CATALUNYA", TOTS ELS VÍDEOS I MÉS SOBRE EL FRANQUISME ENCOBERT

Què se'n va fer de la Brigada político-social del franquisme, la polícia copiada de la Gestapo nazi que va controlar, reprimir, torturar i i fins i tot assassinar opositors al règim?

Quina relació poden tenir, alguns elements d'aquell cos repressiu amb les privatitzacions dutes a terme per Felipe González i Aznar, amb el comissari Villarejo o amb multimilionaris que tenen xalets a Suïssa?

Quina relació poden tenir els beneficiaris de privatitzacions amb una polícia paralel·la? I amb Rubalcaba? I amb la "OPERACIÓN CATALUÑA"?

Carlos Enrique Bayo, Periodista d'Investigació d'El Público que ahir a la tarda va declarar davant la Comissió del Parlament de Catalunya juntament amb la seva companya Patricia López, ho exposa a als Matins de TV3 i deixa entreveure com el franquisme, des de l'estat i en paral·lel, ha tutel·lat allò que ens han fet creure que era una democràcia.




Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya (accés als vídeos)




Un reportatge de Genís Cormand i Joan Albert Lluch   
Imatge: Enric Miró
Muntatge: Moisès Casanovas 
Producció: Jèssica Montaner
La conspiració policial que va actuar contra el procés sobiranista.
Una conspiració policial va actuar contra el procés sobiranista. Proves falses, manipulació de dades, informes irregulars, agents secrets, filtracions interessades a la premsa, amenaces per obtenir informació confidencial. El "30 minuts" s'endinsa aquest diumenge en una operació policial opaca que ha estat actuant de manera anònima. Què és l'operació Catalunya? Qui la va impulsar? Existeix la policia política? S'ha fet a l'esquena de jutges i fiscals amb la idea d'intoxicar? S'han utilitzat fons reservats? Quin paper hi ha tingut la premsa?
L'11 de Setembre del 2012 un milió i mig de persones es manifesten pels carrers de Barcelona a favor del dret a decidir. La cúpula de la Policial Nacional activa una operació secreta al marge de processos judicials i de bona part de la mateixa estructura de la policia.
El "30 minuts" entrevista periodistes d'investigació, advocats, jutges, diputats i representants de la policia per entendre l'origen i l'abast de l'operació. L'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el subdirector d'El Mundo, Esteban Urreiztieta, afronten el cas del compte corrent suís fals, que marca decisivament la carrera del polític convergent.
Una actuació policial fora de norma, que s'activa en moments electorals importants. Amb un interrogant, que ara molts intenten resoldre: qui és la X de l'operació Catalunya?

Share/Bookmark