traducció - translate - traducción

12.2.17

El govern canadenc farà un advertiment a Espanya pels judicis contra Mas i Forcadell

El primer ministre pertany a la Internacional Liberal, que ha fet un dur comunicat contra el govern espanyol i donant suport a Artur Mas



El govern federal canadenc farà saber al govern espanyol que els drets democràtics han de ser respectats arreu del món, en relació als judicis contra Artur Mas i Carme Forcadell. Ho va dir ahir, al parlament d’Otawa, el secretari parlamentari del ministre d’Afers Estrangers canadenc, Matt DeCourcey, en resposta a la pregunta de la diputada del Bloc Québécois Monique Pauzé.
DeCourcey va explicar que faria saber, com sempre, als seus homòlegs internacionals que el Canadà considera que els drets humans –entre els quals va incloure de manera implícita el d’autodeterminació– han de ser respectats en tots els casos, sense excepció.
En la seva pregunta, la diputada quebequesa havia desqualificat amb molta duresa l’estat espanyol, i havia demanat al govern federal que prengués partit a favor de Mas i Forcadell. La diputada va instar el govern canadenc a recordar al govern espanyol que els judicis són intolerables.
El primer ministre del Canadà és el liberal Justin Trudeau. La setmana passada, la Internacional Liberal va fer una contundent declaració de suport aArtur Mas en la qual definia el judici contra el 9-N com una farsa i un teatre.


Font: El govern canadenc farà un advertiment a Espanya pels judicis contra Mas i Forcadell | VilaWeb http://www.vilaweb.cat/noticies/el-govern-canadenc-advertira-espanya-pels-judicis-contra-mas-i-forcadell/

Share/Bookmark