traducció - translate - traducción

13.9.16

EL LLIBRE ROIG DELS PAÏSOS CATALANS

Balears, el territori dels Països Catalans amb més dificultats per arribar a final de mes




Imatge comparativa de la situació dels Països Catalans.

Els ciutadans de Balears són els que tenen més dificultats per arribar a final de mes de tots els Països Catalans. Així ho detalla el Llibre Roig dels Països Catalans editat per Som Països Catalans a través d'una campanya de micromecenatge.

Entre 2008 i 2013 el poder adquisitiu dels illencs va davallar un 7,75%, xifra molt superior a la mitjana del 6,33% que es registrà al conjunt dels territoris de parla catalana. Just darrere de les Illes se situa Catalunya amb un -7,37% i el País Valencià amb un 4,47%.


L'atur i la reducció dels salaris després de la reforma laboral han contribuït a l'empobriment de la classe treballadora que ha hagut d'afrontar també l'encariment dels productes i serveis bàsics. El transport s'ha encarit un 51% -en els últims 10 anys-; l'habitatge, l'energia i l'aigua (+63,8%) i l'ensenyament no obligatori com la universitat o les escoletes (65,5%).

Concretament a Balears entre 2002 i 2012 els increments dels productes bàsics o de primera necessitat van ser els següents: alimentació (+33,6%); habitatge, llum, aigua i gas (+56%); transport (+51,9%); roba i calçat (18,5%) i educació (+47,1%).


Enllaç al web de Som Països Catalans:


CONSULTA EL LLIBRE




Share/Bookmark