traducció - translate - traducción

18.5.16

El President del Parlament Vèneto presenta un llibre defensant el Dret d'Autodeterminació


Venècia - El President del Parlament Vèneto Roberto Ciambetti presenta llibre defensant el Dret d'Autodeterminació amb la portaveu de l'ICEC (IInternational Commission of European Citizens),  Anna Arqué.



La conferència va ser introduïda pel president de l'Ateneu de Venècia, prof. Guido Zucconi.

-. El President del Parlament Vèneto, Roberto Ciambetti, juntament amb el Secretari del Parlament, Antonio Guadagnini, i una delegació de diputats del Consiglio Regional han rebut formalment la representant Catalana, Anna Arqué, de la plataforma internacional ICEC (International Commission of European Citizens, entitat que treballa per l'Autodeterminacio dels Pobles).

Després de la recepció i dinar al Parlament s'han dirigit a la roda de premsa organitzada per l'Ateneu Vènet a Venècia on han presentat el llibre:
"Il rischio della libertà"
tra globalizzazione e diritto di autodeterminazione, 
juntament amb l'acadèmic Dr. Davide Lovat i el representant dels Vènets al món, Aldo Rozzi Marin.

El llibre ofereix tot un plegat d'aportacions internacionals, coordinades per Luca Polo (portaveu ICEC-Vèneto), que ofereixen tant els portaveus, com els acadèmics i politics habituals col.laboradors de la plataforma internacional ICEC. El cas Català pren part central d'aquesta secció internacional amb l'escrit de la portaveu de l'ICEC als Països Catalans, Anna Arqué, i del catedràtic a la universitat de Copenhagen Toni Abat. Robin McAlpine, director del Common Weal Escocès, Iñigo Jaca, 1er portaveu de l'ICEC-Euskal Herria i Peter Luykx, diputat al Parlament Belga i vicepresident comissió d'internacional, signen llurs contribucions.

El llibre defensa la idea d'una globalitzacio' de pobles lliures i diversos que es troben en l'escenari internacional per combatre les mancances existents i enriquir les oportunitats en benefici de tots els ciutadans, contraposant-se a la idea d'una globalitzacio de pobles uniformats sota la força d'un capitalisme que nomès aspira a eliminar diferències culturals amb la única idea d'engrandir un mercat global en mans d'una oligarquia minoritaria mundial. Amb aquesta idea de fons, els autors, Ciambetti i Lovat, fan una aferrisada defensa del Dret Universal d'Autodeterminaciào com a mecanisme per assolir un escenari internacional entre iguals i de respecte entre els diferents pobles, cultures i llengues del món. 

Es preveu la traducció del llibre a l'anglès i Català.

Share/Bookmark