traducció - translate - traducción

4.2.16

LA DEMANDA CONTRA MANOS LIMPIAS ES TRASLLADA A LA FISCALIA DE MADRID


La demanda contra Manos Limpias presentada el passat mes de gener davant la Fiscalia de Barcelona amb 10.657 signatures recollides a través de la plataforma Change.org, ha estat tramès per la Fiscalia de Catalunya a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. El moviment és degut a què la part demandada té la seva seu social a Madrid. La Fiscalia Superior de Catalunya, de tota manera, adverteix que, atès que el text de la demanda és en català, molt probablement la Fiscalia del TSJM la sol·liciti traduïda al castellà, i proposa tornar a presentar la demanda de nou davant la Fiscalia de Madrid.

El demandant, Quico Romeu, per evitar entrar en un debat estèril que pugui desviar l’acció dels seus objectius, ja té preparada una traducció, feta en uns quants segons amb Google translator, per si la secretaria del tribunal madrileny decideix conculcar, una vegada més, els drets dels catalanoparlants, la Carta Europea de les Llengües i la Carta de Drets Humans.

Concretament, i pel que fa a la Carta Europea, incompleix el punt 2 de  l’article 7 on diu:

Les parts es comprometen a eliminar, si encara no ho han fet, tota distinció, exclusió, restricció o preferència injustificades que afectin l’ús d’una llengua regional o minoritària i tinguin per objecte descoratjar o posar en perill el seu manteniment o el seu desenvolupament’

I encara més concretament en els apartats II i III del punt 1a de l’Article 9, dedicat a l’administració de Justícia i on compromet l’estat,

‘II. a garantir a l’acusat el dret d’expressar-se en la seva llengua regional o minoritària; i/o

III. a assegurar que els requeriments i les proves, escrites o orals, no siguin considerades inadmissibles per l’únic motiu que siguin formulades en una llengua regional o minoritària;’

“Com que no tinc res a perdre”, seguiré endavant amb la demanda davant la Fiscalia amb la nova “traducció per a bebès”, a la vegada que estudiaré posar una demanda contra la pròpia fiscalia i davant la jurisdicció que correspongui, en considerar vulnerats els drets de les 10.657 persones que han signat la carta en català, que és una de les llengües de l’estat, reconeguda a la Constitució que juren o prometen les autoritats espanyoles. Clar que valorem en el seu punt just, qualsevol dels juraments i compromisos signats per les autoritats qualsevols de l’estat.

En aquest sentit, segons la resposta de la Fiscalia de Madrid, caldrà potser acudir als tribunals ordinaris per esgotar fins a la darrera de les possibilitats. En els propers dies insistiré en posar-me en contacte amb Drets.cat i amb Juristes per la Independència, doncs entenem que malgrat el to formulari de la notificació enviada per la Fiscalia de Catalunya, no amaga un cert to d’advertiment per a navegants.

Cal recordar que la demanda contra Manos Limpias, ve avalada per una llista amb més de 10.000 signatures, les quals exigeixen que s’investigui per possible frau sindical el pretès sindicat madrileny Manos Limpias, farcit d’ex-combatientes, feixistes reconeguts, nostàlgics de camises blaves i muntanyes nevades, admiradors de Blas Piñar i altres criatures d’aquesta corda.

Vilanova i la Geltrú 4 de febrer de 2016

Quico Romeu



Share/Bookmark