traducció - translate - traducción

19.1.16

Crida a tot Catalunya per defensar l’Ebre a Amposta el 7 de febrer

Font: Crida a tot Catalunya per defensar l’Ebre a Amposta el 7 de febrer ! directe!cat



“Natros pugem sempre, ara baixeu vatros”, és el reclam per cridar a la mobilització

L’Ebre torna a reclamar el suport de la societat catalana quinze anys després. El Consell de Ministres en funcions espanyol va aprovar divendres passat un pla hidrològic per l’Ebre per la porta del darrere i sense haver buscat la conformitat de la Generalitat de Catalunya i el territori. La decisió de l’executiu Rajoy ha portat a reactivar el moviment en del riu a les Terres de l’Ebre i ja es prepara una primera gran mobilització pel 7 de febrer a Amposta. 

Necessitat d'omplir Amposta

La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha citat tot el país a la marxa amb el reclam: “Natros pugem sempre, ara baixeu vatros”. Una referència a la necessitat d’omplir aquesta vegada Amposta, després d’haver omplert Barcelona diverses vegades amb mobilitzacions com les de les últimes Diades. Amb tot, no serà la primera vegada que gent de tota Catalunya dóna suport a les Terres de l’Ebre.

Tremosa portarà el cas al Parlament Europeu

Milers de persones van acudir a l’extrem sud del país no només per dir No al transvasament fa més d’una dècada, sinó per assegurar que la cadena humana de la Diada de 2013 era un èxit omplint els trams més despoblats. La marxa del dia 7 de febrer a Amposta coincidirà amb la visita que una delegació d’eurodiputats farà sobre el terreny el dia següent. Al seu torn, el també representant al Parlament Europeu Ramon Tremosa ha anunciat que denunciarà el Pla la setmana vinent a Brussel·les, amb la presència de l’alcalde de Tortosa Ferran Bel. 


_____________________________________________________________


La PDaD dóna suport a la manifestació en defensa de l’Ebre

Font: La PDaD dóna suport a la manifestació en defensa de l’Ebre


La PDaD dóna suport a la manifestació en defensa de l’Ebre


Des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià considerem molt greu l’aprovació d’un nou Pla Hidrològic de l’Ebre per part d’un govern espanyol en funcions, sense cap mena d’interlocució social i aprovat de forma opaca via decret que és semblant a la que l'any 2000 el ministre d'agricultura de llavors, Cañete, actual president de la comissió d'ecologia de la UE va dir que aprovarien aquest pla "por cojones".
A banda de l’agressió al territori, veiem una clara voluntat política de “marcar territori” amb una actitud colonialista per part de l’estat. Això es produeix en un moment històric de gran tensió institucional i ofegament econòmic a causa de l’avanç cap a la construcció de la República catalana independent i dels moviments favorables al dret a decidir que hi ha a les Illes i al País Valencià.

Per aquests motius, per la defensa del territori i del país, des de la Plataforma pell Dret a Decidir donem suport a la convocatòria i fem una crida a participar de la manifestació que se celebrarà el pròxim 7 de febrer a Amposta. Des del País Valencià ens sumarem a la manifestació d'Amposta perquè és tracta de les nostres terres també.

Fem nostra la consigna de la Plataforma en Defensa de l’Ebre:
Ni un pam de terra, ni una gota d’aigua!

Plataforma pel Dret a Decidir, PDaD

16 de gener de 2016
País Valencià-Països Catalans

_________________________________________________________________________

Crida de l'ANC - Terres de l'Ebre



"Un cop més l'amenaça dels transvasaments plana sobre el riu Ebre. El pla de conca aprovat fa uns dies per un govern central i centralista en funcions per la via del real decret, sense cap consens previ ni amb la gent del territori ni amb la Generalitat de Catalunya, suposa un nou atac i una nova i greu amenaça al riu Ebre i al delta per no respectar un cabal ambiental que en garanteixi la seva supervivència i per tant, la supervivència de tot un territori i la seua gent.

L'Ebre i el delta són la major font de riquesa i de vida per al nostre territori com també per al conjunt del nostre país, sense la qual es faria impossible sobreviure en una regió amb un fràgil equilibri mediambiental cada cop més amenaçat.

Es per tot aixó que la gent de l'ANC de les Terres de l'Ebre, com no podría ser d'altra manera, ens sumem a la convocatòria de la Plataforma en Defensa de l'Ebre del proper dia 7 de febrer a Amposta.

Tan mateix, des de l'ANC Terres de l'Ebre i per tal de garantir l'èxit d'aquesta mobilització, demanem el suport del conjunt del Secretariat Nacional, us convidem a venir a Amposta el proper dia 7 de febrer i us demanem fer extensiva aquesta crida al conjunt de las AT d'arreu del país, perquè nomès amb la mobilització de tothom podrem aturar aquest greu atac a les Terres de l'Ebre i al nostre país que suposaria la mort del tram final del riu i del delta.

Finalment us volem informar també del dinar popular que estem organitzant per al dia 7 de febrer que tindrà lloc al pavelló d'Amposta en acabar la manifestació. Hi haurà taules i cadires, el menú tindrà un preu de 13€ i costarà del següent:

-entrants

-paella

-postre

-pa, aigua, vi graciosa, cafè i licors.

Per obtenir el tiquet del dinar, les persones interessades podran fer un ingrés de 13€ fins al dia 3 de febrer, introduint nom i cognoms de la persona que fa l'ingrés, el nombre de persones que inscriu el dinar, posar el concepte "Dinar dia 7 Terres de l'Ebre" i presentar el comprovant als organitzadors en el lloc del dinar. El número de compte habilitat és el següent:

ES91 2100 0829 0102 0096 6175

Per a qualsevol dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb nosaltres al correu:

terresdelebre@assemblea.cat

Fem de la mobilització del proper #7F2016 un altre dia històric per a les Terres de l'Ebre i per a Catalunya i entre tots aturem aquest greu atac i enorme despropòsit contra el territori, la seua gent i el conjunt del país.

Per una Catalunya lliure amb unes Terres de l'Ebre vives, ens veiem el proper #7F2016.

Share/Bookmark