traducció - translate - traducción

1.11.15

El testament que va portar els Borbons al tron d’Espanya era fals | VilaWeb

Carles II de Castella va ser l'últim rei de la Casa d'Àustria abans que els Borbons aconseguissin la corona espanyola.


Els escriptors italians Rita Monaldi i Francesco Sorti són els autors d’una novel·la que ha fet un descobriment històric sobre la dinastia dels Borbons. ‘Secretum’ revela que el testament en el qual Carles II de Castella va nomenar hereu Felip d’Anjou és fals. Això voldria dir que l’entrada dels Borbons a la monarquia espanyola, fet que va ocasionar la guerra de Successió, parteix d’una il·legalitat que es podria invalidar.
Monaldi i Sorti basen l’afirmació en alguns articles inèdits i, sobretot, en l’opinió de dos experts grafòlegs italians. Tots dos conclouen que la signatura que Carles II va fer al testament és falsa perquè és totalment incompatible amb les condicions en què es trobava quan es va morir. Segons que expliquen, la signatura només l’hauria poguda fer una persona col·locada en posició vertical i, en canvi, el rei espanyol es trobava agonitzant al llit.
El llibre també explica que Carles II va nomenar successor el seu nebot, membre de la Casa d’Àustria. Però quan es va obrir el testament va esclatar la sorpresa. L’hereu era un altre i es deia Felip d’Anjou, de la Casa dels Borbons, que més tard coneixeríem amb el nom de Felip V. Així és com Espanya es va convertir en un satèl·lit de França. Aquest va ser l’origen de la guerra de Successió, que entre el 1707 i el 1715 va posar fi a les llibertats del nostre país.
Els autors diuen que el canvi que ha experimentat el món des d’aquest fet és enorme i que parteix d’un engany. ‘Tots els reis d’Espanya successors de Felip d’Anjou, inclòs Juan Carlos I i l’actual rei Felipe VI, no tenen legitimitat’, afirmen.




Share/Bookmark