traducció - translate - traducción

8.7.15

CAP A UN CONSORCI RADIOELÈCTRIC CATALÀ?

‘Proposo crear un consorci entre IB3, RTVV i CCMA per col·laborar al màxim nivell’

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, a favor de superar els espais territorials d'aquestes televisions


Comentaris 4 comentaris     
      
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (6 vots)

Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
Foto: ACN




Notícies relacionades
Etiquetes
RTVV

Barcelona.

En una entrevista exclusiva a Comunicació 21, Brauli Duart proposa crear un consorci entre les tres televisions per treballar conjuntament al “màxim nivell” en una col·laboració “tècnica, de continguts, de generació de programes i de compartir serveis”.

Més concretament, el president de la CCMA obre la porta a parlar de producció de continguts conjunts, de xarxa de corresponsals, d’informatius que abastin els tres territoris, de col·laboracions  internacionals i de cobertures. A banda, durant l’entrevista, Duart també aborda la reciprocitat televisiva.

Reproduïm un fragment de l'entrevista.

- Ja s'ha fet alguna passa respecte a la reciprocitat?
- Per part de la Corporació hem posat a disposició dels governs una proposta en una doble direcció. Per una banda recuperar la vella aspiració de la reciprocitat plena; per part nostra estem en condicions de quan diguin 'ja', oferir-la. En el cas del País Valencià, mentre no recuperen Canal 9, a més hem ofert la possibilitat de realitzar un informatiu en desconnexió que naturalment ha de ser específic per al País Valencià, en valencià, i fet des d'allà.

- Fet per qui?
- Això és el que s'ha de parlar amb el Govern valencià, perquè hi ha diverses maneres. Des d'encarregar, per part de la Corporació, la producció d'aquest contingut a la indústria audiovisual valenciana; que sigui el Govern valencià qui ho encarrega; o que el Govern fitxi 'x' persones, com a primer servei de Canal 9, amb una col·laboració entre ambdues bandes...Poden haver-hi diferents maneres de col·laboració, però ha de ser pactada en funció del que vulgui el Govern valencià. Perquè una cosa tinc claríssima: aquesta vegada la reciprocitat ha de ser plena i sobretot consensuada entre els tres governs, perquè això és el que garantirà que es consolidi, i després, més enllà dels canvis polítics que hi pugui haver en un futur, serà molt més difícil que tingui marxa enrere.

- Es preveu anar més enllà?
- Sí. L'altra cosa que vull en aquest àmbit és la creació d'un consorci en la línia de l'espai de comunicació en català anant més enllà de la seva pròpia definició. Proposo un consorci entre RTVV, IB3 i CCMA per col·laborar en tot allò que es pugui, i a ser possible al màxim nivell: haurem de parlar de producció de continguts de forma comuna; de xarxa de corresponsals, si estem interessats en trobar fórmules per veure com poder optimitzar al màxim; haurem de parlar de com donem cobertura als informatius dels nostres territoris, i fins i tot a la possibilitat de producció conjunta, superant els espais estrictament territorials d'aquestes televisions. Hi ha un marge per impulsar iniciatives en aquest àmbit que la realitat política pot permetre. Per part nostra hi ha una voluntat de poder contribuir i ajudar a fer-ho possible. Si això ho consolidem, haurem fet un pas que, malauradament, per les realitats polítiques que hi ha hagut en altres llocs, fins ara no s'han pogut produir.

Share/Bookmark