traducció - translate - traducción

21.10.12

La usurpació de la història de Catalunya a mans de la Corona i de l'Estat espanyols (vídeo)


La usurpació de la història de Catalunya a mans de la Corona i de l'Estat espanyols: una visió global - Jordi Bilbeny from MIZAR-PETRUS on Vimeo.
CONFERÈNCIA INAUGURAL, del
III Cicle sobre la FALSIFICACIÓ DE LA HISTÒRIA DE CATALUNYA
PANORÀMICA D´UNA FALSIFICADIÓ DE SEGLES, I EN TOTS ELS ÀMBITS I CONTINENTS.

Per Jordi Bilbeny: 
"La usurpació de la història de Catalunya a mans de la Corona i de l'Estat espanyols: una visió global"

Exposa les lleis promulgades per la corona espanyola al llarg del segle XVI que permetien supervisar, retocar i reescriure els llibres i confiscar-ne les edicions que no estaven d'acord amb la posició de l'estat.
Com aquesta reescripturació va afectar obres majorment dels segles XVI i XVII, però també del XV i del XIV.
A partir d'aquí, analitza els noms canviats dels literats (poetes, novel·listes, historiadors), però també dels artistes, dels viatgers, dels científics, dels militars, dels sants i d'algun papa.

CICLE OBERT:
CADA DIJOUS, d´octubre de 2012, a març de 2013, a Plural-21, Barcelona.

Veure el programa complert a les pàgines:
www.inh.cat
www.plural-21.org – telèfon per a inscripcions: 93-4501300

Tant a texts de fa segles com a texts de fa pocs anys, alguns autors castellans manifesten la seva perplexitat en termes d’aquest tipus: “Sorprende cómo en poco tiempo el Reino más pobre de Europa se convirtió en la potencia más admirada en el orbe entero”

Cada dijous fins el 21 de març de 2013, s´exposarà, en un total de 24 sessions com va tenir lloc aquell “sorprenent” procés.  I en poc temps, la resposta serà encara més complerta i contundent, doncs estan cristal·litzant els esforços de moltes recerques fetes des de fa molts anys per molts investigadors independents i voluntaris.
Share/Bookmark