traducció - translate - traducción

25.5.12

El precedent de la rebequeria d'Aguirre als anys 20



Primo de Rivera va obligar el Barça a clausurar el camp de les Corts per haver xiulat l’himne espanyol
Camp de Les Corts
La proposta de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre,de suspendre o jugar a porta tancada en un altre lloc la final de la Copa del Rei d’aquest divendres entre el Barça i l’Athletic Club de Bilbao té un precedent en la història del club blaugrana. Va succeir en plena dictadura del general Primo de Rivera.


El F.C. Barcelona va organitzar el 1925 un partit homenatge a l’Orfeó Català que els enfrontava al CE Júpiter. Inicialment, l’autoritat espanyola no va concedir el permís necessari perquè el partit es pogués jugar, amb les conseqüents manifestacions i concentracions dels aficionats blaugranes al Camp de les Corts. 



Finalment, l’autorització va ser atorgada i el 24 de juny del mateix any, en l’esmentat partit, els aficionats van xiular fortament la ‘Marxa Real’, en aquella ocasió interpretada per la banda de música de la British Royal Marine, que també va tocar el God Save the King. Aquest però, i a diferència de la marxa espanyola, va ser aplaudit pels aficionats blaugranes. 



L'autoritat espanyola, enfuriada per l'incident, va reaccionar ràpidament contra el club clausurant el Camp de les Corts durant sis mesos, finalment reduïts a tres. El llavors president del club, Joan Gamper, va presentar la dimissió.

Share/Bookmark