traducció - translate - traducción

23.2.12

Dirigents del PP, botxins de la llengua


Dirigents del PP, botxins de la llengua




El diari www.directe.cat que em permet tenir un blog  i publicar-hi articles (a indirecte.cat), n’hi podeu trobar més de 190, m’ha possibilitat que aprengués unes quantes coses i una d’elles és que tinc o he tingut lectors de tot el conjunt de la nació, de tots els Països Catalans. Escric des de les Illes a un diari del Principat, sense cap problema. Això ho dic quan per aquí encara circula una colla d’ignorants i babaus que pretenen que la nostra llengua sigui diferent de la que es parla al Principat. Aquesta és una de les coses que he après, però també me n’he adonat, que a vegades, quan explic que el poder polític ens vol destruir la llengua catalana, o que aquí ens trobam molt lluny del pensament que circula per part de la Catalunya continental en qüestió de sobiranisme, alguns dels que opinen sobre els meus articles parlen com si la cosa no anàs amb ells. Es refereixen al fet que si van mal dades, això només passa a les Illes Balears o al País Valencià i es queden tranquils pensant que es troben en camí de la independència, o com a mínim amb governs que afavoreixen tant com poden la normalització de la llengua.
 
            Avui volia aprofitar  per dir a aquestes persones, que si cau la llengua a les Illes, al País Valencià, a la Catalunya Nord o a tots aquests indrets, el català del Principat també restarà en perill. Fins i tot a Andorra el català no aconsegueix treure el cap, quan és l’únic lloc que té un Estat al darrere. Aquests pensaments m’han vingut al cap fa quasi una mesada, quan veig que el partit catalanista del Principat, que no sobiranista, CiU, està pactant amb el PP els pressuposts o qualsevol altra cosa. El partit que sempre s’ha caracteritzat per defensar la llengua pacta amb el partit que la vol aniquilar al País Valencià i a les Illes, que també ho vol fer al Principat, però que creu que ara no té suficient poder. És com un corb intel·ligent que primer pacta amb la seva presa, tot esperant que arribi una millor situació per menjar-se-la. Els principatins haurien d’estar ben preocupats. No es pot amagar el cap sota l’ala i dir que això són qüestions polítiques. La realitat és que aquests governants volen pactar o han pactat amb els botxins de la llengua.
Ja he denunciat manta vegades que el PP, que té majoria absoluta al Parlament, al Consell i a l’Ajuntament de Palma, vol destruir la llengua catalana. Per això vol modificar totes les lleis existents, inclosa la Llei de Normalització Lingüística, perquè la llengua no sigui un requisit per a la funció pública, cosa que no la faria necessària i que podria fins i tot quedar reduïda a assignatura maria a l’escola, ja que també volen elecció de llengua. Com es pot elegir una llengua que no és útil, perquè no és necessària?
 
            Davant aquests atacs molts illencs conscienciats els han plantat cara i han xiulat al president del Govern i a la resta d’autoritats quan surten a algun acte públic. Ara veureu quina és la seva estratègia per destruir la llengua i que sembli que la beneficien, ja que els interessa conservar els vots que els han fet tenir el gran poder que tenen. El diputat del PP Fernando Rubio, defensant la reforma que vol convertir el català en llengua inútil, deia això: la reforma pretén contribuir que la llengua pròpia sigui més estimada, que deixi de ser vista com una càrrega o com un element negatiu pels qui volen ser servidors públics, i es converteixi en un estímul, un premi o un incentiu, ja que el que volen és deixar-la com a mèrit. Això ho va afirmar quan es debatia si s’havia de deixar el català com a requisit o no. Després que rebutjassin la no modificació de les lleis actuals i en el debat, va continuar dient: és rotundament fals que el PP estigui en contra de la llengua pròpia (prefereix dir-li pròpia abans que catalana) i acusà l’esquerra de tergiversar la modificació dient que el PP es carrega la llengua i d’estar darrere de l’agitació social que s’ha produït en contra de la rebaixa en l’estatus del català. Va qualificar l’esquerra d’irresponsables perquè agita la població. En canvi, va assegurar que el PP no ha enganyat ningú perquè la mesura s’incloïa en el seu programa electoral. Va acabar dient allò que sempre diuen, que el PP vol que vinguin els millors professionals i que la llengua no ha de ser un obstacle... i etc., etc., etc.
 
            Trobau que el president Mas ha de pactar amb aquesta gent? El programa del PP és el mateix a tot el territori de l’Estat, encara que escriuen el que els convé a cada “regió”. CiU no hauria de pactar amb els botxins de la llengua catalana o els hauria de fer canviar el programa, així com els del PP l’obliguen que el canviï ell. De totes maneres, això continuen essent pegats foradats. La llengua només es pot salvar amb la independència.  I ara per ara amb els de CiU i el PSC, sense sector catalanista i convertit en PSOE, poques coses hi ha a fer


Aquí el nom i cognom dels lingüícides:
http://nespardenyeta.blogspot.com/


Share/Bookmark