traducció - translate - traducción

8.1.12

Escola Valenciana denuncia retallades injustificades a la promoció del valencià


NOTÍCIA · PAÍS VALENCIÀ
L'entitat lamenta l'actitud d'ajuntaments com el de Meliana, que han amortitzat la plaça del tècnic de promoció del valencià, o de la Generalitat Valenciana, que ha mermat la figura dels traductors de valencià.
Barcelona · Escola Valenciana ha denunciat atacs injustificats a la promoció de la llengua pròpia des de les administracions. En un comunicat emès aquesta setmana, l'entitat ha alertat que la societat es troba davant "un perill real de retrocés en l'ús social del valencià si les institucions enceten una dinàmica de retallar en matèria de normalització lingüística".

Escola Valenciana ha explicat que aquest mes de desembre és especialment important donat que és quan es decideixen els pressupostos de les corporacions municipals i també de la Generalitat: "Ens preocupen actituds com les de l'ajuntament de Meliana, però no és un cas aïllat. A la ja anunciada retallada dels dobladors en valencia a RTVV li va seguir la retallada en traductors de valencià de la Generalitat".
"Tot allò que s'ha anat aconseguint al llarg dels darrers 30 anys no ho podem llançar ara en pocs mesos"
Escola Valenciana ha anunciat que realitzarà una bateria de reunions amb els diferents partits polítics amb l'objecte de posar en valor el manteniment de les propostes i càrrecs vinculades amb la promoció del valencià. "Tot allò que s'ha anat aconseguint al llarg dels darrers 30 anys no ho podem llançar ara en pocs mesos", han destacat.

Share/Bookmark