traducció - translate - traducción

18.8.10

RIDICULUM VITAE DE LA DEFENSORA DEL "PUEBLO" (ACTUALITZAT)

No havíem quedat que Eivissa i Formentera estaven permanentment sota sospita quan les administrava el PP?



INFORMACIÓ REBUDA
dimecres, 18 agost 2010 - La Defensora del Pueblo és filla d'un falangista radical, Carlos Cava de Llano. 

La Defensora del Poble que ha recorregut el català per als nouvinguts, Maria Lluïsa Cava del Llano Carrió, militant del PP balear junt amb el seu marit Joan Antoni Marí Tur, és filla d'un conegut falangista, que va servir al General Franco ja l'any 1936 i va realitzar actes feixistes fins la seva mort (1986), a mitings de Fuerza Nueva o trobades d'excombatents feixistes.
Maria Lluïsa Cava del Llano ha presentat un recurs d'inconstitucionalitat contra l'article 9 de la norma que determina que les activitats formatives de les persones nouvingudes s'han de dur a terme en llengua catalana. Per aquest motiu Josep Huguet (ERC) l'ha titllat de "falangista".
Però cap altre mitjà ha recordat que aquesta membre d'Alianza Popular i del PP prové de les entranyes del feixisme més negre, i que segueix l'obediència política del seu pare. 
Carlos Cava del Llano y Pintó, pare de la Defensor del Poble que ha recorregut la normalització del català per als nouvinguts va ser un feixista de llarga trajectòria. Va ser membre de la Vieja Guardia i fundador del SEU (Sindicato Estudiantil Universitario), l'instrument de la repressió franquista en l'àmbit estudiantil. 
Cava del Llano es perllonga fins als anys vuitanta, quan encara realitzava mitings per excombatents o participava en actes junt al dirigent ultra Blas Piñar. Però aquest enginyer va iniciar la seva carrera ja el 18 de juliol de 1936 a Barcelona, on es va sublevar contra la República junt a militars i feixistes. Va realitzar serveis per al SIMP fins que va fugir al bàndol franquista, a la VI Divisió de Navarra, on va obtenir el grau d'alferes provisional.
Després de la guerra va desenvolupar importants càrrecs durant la dictadura feixista: primerament fou delegat provincial de les organitzacions juvenils feixistes a Lleida; posteriorment delegat del SEU a la Universitat Industrial de Barcelona, inspector provincial del FET i les JONS de Lleida, i secretari del Seminario de Estudios Económicos i de la Jefatura Provincial de Lleida, durant dues dècades.
Cava del Llano va ser àmpliament condecorat per la seva fidelitat a la dictadura feixista: li van ser atorgades les medalles de la Vieja Guardia, la de fundador del SEU, la medalla de la Ciutat de Lleida, així com nombroses condecoracions per mèrits de guerra i repressió, com la "Cruz Roja del Mérito Militar" o la "Medalla al Sufrimiento por la Patria con Aspa Roja".
També fou un impulsor de l'"Orden de los Caballeros Quijotes", un grup sectari d'exaltació espanyolista que prenia com a motiu la figura literària del Quixot, i que tenia com a seu el Castell de Castelldefels fins als anys 70.
Una perla de família





Share/Bookmark

4 comentaris :

Antígona ha dit...

Déu n'hi do, la Defensora!!!
No m'estranya gens ni mica que sigui descendent d'un pare tant il·lustre.
De fet,segons una informació que circula per internet, la immensa majoria dels components del Governs espanyols, siguin PP o PSOE (si fa no fa, el mateix) són fill, néts, nebots, cosins, amics dels feixistes franquistes més excelsos.
És a dir, que el gran cabronàs, ho va deixar "atado y bien atado".
A veure si agafem la destral i tallem de cop aquest lligam fastigós!!!!!
Mercè

Boladevidre ha dit...

Jo, per si un cas, la porto sempre sempre a sobre....

Unknown ha dit...

QUICO.........MOLT INTERESSANT PERÓ SI ET PLAU....O FAS LA LLETRA MÉS GROSSA I LA CANVIES DE COLOR O LI TREUS AQUEST FONS VERD QUE HAS POSAT.
O EM FAIG GRAN I PERDO DIOPTRIES O L ´HAS CAGAT EN LA FORMA DEL DOCUMENT.

Boladevidre ha dit...

HA HA HA HA HA!.
De les quatre opcions que dones, n'estic segur de la tercera.
Posa't ulleres xaval!
Com pots veure el verd no és uniforme i a la part de baix es llegeix perfectament.
El problema està en què no puc matisar la intensitat del fons, i la lletra més gran que permet "blogger", és immensa! d'altra banda un article amb majúscules només queda DESASTRÓS!
Ja et dic: ulleres de bèstia cansada!